Malvasia de Cuna de Maras

Cuna de Maras Malvasia er lavet på 100% Malvasia. Vinmarken som leverer druer til denne vin er plantet i 1915. Alderen på vinstokkene resulterer i druer med stor koncentration men med meget lille udbytte og produktionen er derfor så beskeden som ca. 400 flasker i hver årgang.

Vinen fremstår klar og let strågul. I næsen mødes man af stor frugtkoncentration med toner af rød grape og citrus. Fadlagringen i 12 måneder på franske fade, 400 liters, tilfører en fylde til vinen, som klæder den. Ligeledes giver fadet vanilje-toner. Start ikke lavere end 9-10 grader og oplev så hvordan fylden vokser i takt med at temperaturen stiger. Det kendetegner en god hvidvin, at den kan drikkes ved stuetemperatur og det kan Cuna de Maras' Malvasia, om man vil.
Pris 249,95 pr. flaske.

Timeless

En irritation over at disse druer før indgik i blends hos den tidligere ejer fik Inigo til at bytte 1,6 hektar vinmark (Tempranillo 80 år +) væk for derved at modtage denne vinmark (Viura) på kun 0,8 hektar. Men vinstokkene her er 119 år gamle og det er grunden til denne ret skæve byttehandel. Inigo kunne ikke udholde tanken om at disse fantastiske druer skulle blandes med andre druer når nu placeringen af marken også er 100% optimal. Vinen lagres 15 måneder på 400 liters fade. Produktionen er på 600 flasker årligt.                               Pris p.t udsolgt.

El Valle

El Valle er lavet på 100% Tempranillo fra marken El Valle ved byen Elciego i Rioja Alavesa. Winemaker Iñigo Garrido fremhæver netop El Valle's druer som værende af konstant højere kvalitet end druerne på de omkringliggende marker. Det særlige mikroklima på marken sikrer hurtigere modning af druerne og derved optimalt modning selv i svære år. Iñigo fremhæver desuden større farvekoncentration, druer med større kompleksitet og optimalt modne tanniner. Vinen gærer på 500 liters franske egetræsfade og lagrer derefter 18 måneder på samme fade. Der produceres kun ca. 900 flasker årligt af denne vin.

Farven er tæt og mørk, nærmest blækagtig. Næsen er stor frugtkoncentration med et underlag af mandler. Vaniljen fra fadet er elegant integreret i denne duft-vin. I munden finder man igen den store frugtkoncentration, hvor nu mørke kirsebær trænger sig på sammen med krydderurter, bouquet garni. Fadet er diskret i baggrunden i denne feminine, men kraftfulde, Tempranillo som nu danser ballet på tungen med sine fløjlsbløde og indsmigrende tanniner. En elegance som står i skærende kontrast til fordums svulstige fadbamser.
Pris 299,95 kr. pr. flaske.

Los Caños

Pris p.t udsolgt

Daniel Patel

Integer ac vehicula eros, sed dictum sapien.

Natural

100% Tempranillo fra en vinmark med en alder på 98 år. 10 måneder på fad. Klassisk Tempranillo med en lækker karamel karakter som fylder hele munden i den lange eftersmag. Produktionen er på knap 400 flasker om året.                                     Pris 249,95 pr. flaske.

Cuna de Maras

Udtrykket garageproducent opstod for år tilbage og er vel nok et udtryk, som er beregnet på at beskrive en meget lille vinproducent, som ikke råder over eget produktionsapparat og som ofte holder til i gamle kølige bygninger, som tidligere har tjent til andet formål en vinproduktion.

I Cuna de Maras og ejer Iñigo Garrido's tilfælde betegner det også en mand med en utrolig indsigt i vindruers trivsel, jordbundes beskaffenhed (terroir) og mikro klima. En mand, som ikke lader sig stoppe, blot fordi han ingen vingård har. En mand, som besidder en sådan passion for at skabe den smukkeste vin det er ham muligt, at det ikke betyder noget, at han faktisk har sin vin i en gammel lastbilgarage.

Iñigo Garrido, også kaldet "Myren" p.g.a hans hårde og utrættelige arbejde, er den mand. Hans primære beskæftigelse er pt. at passe vinmarker for diverse jordbesiddere, som ikke selv kan eller ønsker at passe disse marker. Dette job har givet ham den før omtalte indsigt og gør ham i stand til at købe druer fra de marker, som han gennem års arbejde har vurderet er de absolut bedste i Rioja Alavesa. Handel med druer er helt almindelig i mange vindistrikter i dag. I bl.a Bourgogne og her i Rioja er der flere drueproducenter end der er registrerede vinproducenter. Det er folk som Iñigo, som virkelig har fingeren på pulsen, der kan drage fordel af denne praksis. Af andre lignede producenter kan nævnes Beaune-baserede Lucien le Moine som også gik under betegnelsen "garageproducent" i de første mange år. Ejeren, Mounir, var vinopkøber for et større Bourgognehus og fik derved en indsigt i, hvilke vinmarker der performer bedst, før han gik solo.

Hos Bækkelund Vine er vi overbevist om at Iñigo Garrido går samme fremtid i møde som Mounir og Lucien le Moine har gjort før ham. Kort sagt er her en mand værd at holde øje med, en fremtidens stjerne.