Den lille familieejede bodega Clos Berenguer i El Molar i det sydlige Priorat har skabt en "lillebror" til rækken
af high-end vine. MIN er lavet af druer fra nogle af bodegaens yngste vinstokke af sorterne
Garnacha (Grenache), Samsó, Syrah og Cabernet Sauvignon. Efter endt gæring lagre MIN på brugte franske fad i 12 måneder.MIN er mørk i farven og i sit udtryk. Det er en kraftfuld vin som har temmelig mange fælles træk med Clos de Tafall, en anden af husets unge vine, men de adskiller sig på den måde at druerne til MIN står i skygge fra bjergene i nogle timer hver dag hvor Clos de Tafall står i sol hele dagen. Dette kan absolut smages står de to vine ved siden af hinanden på dit bord. En øvelse det er til at blive klog af.
Pris 139,95 kr.
Clos de Tafall er lavet af udvalgte druer fra nogle af bodegaens yngste vinstokke af sorterne Garnacha (Grenache), Samsó, Syrah og Cabernet Sauvignon. Den alkoholiske gæring sker på ståltanke, hvorefter den malolaktiske gæring og de efterfølgende 12 måneders lagring sker på brugte franske egetræsfade.
Vinens farve er tæt og mørk. Den har en intens duft af modne bær, balsamiske noter og urter. Smagen er kraftfuld og vedholdende. Her er tale om en vin som skal bruges til kraftige retter som and, vildt, gryderetter og lam. Den gør sig ligeledes rigtig godt med hvidløg, rosmarin og oliven. Også tungere grønsagsretter baseret på aubergine, tomat og olivenolie – f.eks. ratatouille – er Clos de Tafall som skabt til.
Pris 149,95 kr.
Seleccio 2019 er primært lavet på Garnacha og Samsõ fra en af huset ældste marker. Den er dog suppleret med i alt 10 % Syrah og Cabernet Sauvignon fra andre marker. Efter afsluttet udblødning og gæring tilbringer Seleccio 14 måneder på nye franske fade. Kompleksiteten er kolossal og noter af læder, cigarkasse kæmper med lakrids, kaffe bønner og sorte bær om at være mest fremherskende. Produktionen er beskedne 4000 flasker om året og der er rift om dem. Pris 299,00 kr.
Cabernet Sauvignon på den store klinge. Kraftfuldt, men elegant udtryk. Klassisk for Cabernet Sauvignon finder vi her solbær og solbær og solbær........ men her er ingen mindelser om marmelade. Det sørger den stringente syre for og vin fremstår derfor rank og fast. Et must try for elskere af Cabernet Sauvignon. 15 måneder på fransk fade og efterfølgende flaskelagring i 10-12 måneder. Produktionen er cirka 1000 flasker pr. år og kun når Francesco er tilfreds med druernes kvalitet. Pris 499,00 kr.
Blend af Cabernet Sauvignon, Syrah og Samsõ (Carignan). Mørk og tæt i farven. 15 måneder på fad og derefter 10 måneder på flaske inden frigivelse til salg. Intens og kraftfuld udtryk af terroir'et. Balsamiske noter, krydderier, sorte bær og mynte. Lang og kraftfuld eftersmag. ED kalder på det bedste marsk lam eller braiseret oksekød. Produktionen er cirka 600 flasker årligt.
Pris 599,00 kr.
Clos Berenguer har til huse i den sydlige del af D.O. Priorat, nærmere bestemt i byen El Molar. Det er en familie drevet virksomhed med Francesco Berenguer i spidsen. Kommer man forbi huset skal man ikke lade sig snyde af husets mildest talt beskedne udseende - sammenlignet med så mange andre vinhuse. Her laves stor vin! Huset råder over vinmarker som har tilstrækkelig alder til at opnå den kompleksitet som Priorat-vinene er så berømte for. Desuden laves der også - endog rigtig gode - vine på nogle yngre vinstokke, som med tiden skal indgå i husets topvin. Det kan vi prise os lykkelige for, for det betyder at vi også får mulighed for at smage vine fra Priorat uden at skulle optage lån i huset.
MÅNEDENS VIN