Weisser Burgunder

Super sprød Weisser Burgunder fra Baron von Maydell. 

Weisser Burgunder er en klassisk tysk drue som på den anden side af grænsen, i Alsace, er kendt som Pinot Blanc. 

Den menes af have sit ophav i Bourgogne deraf det tyske navn Weisser Burgunder. 

Baron von Maydell Weisser Burgunder er en Weisser Burgunder på den helt store klinge.

Den har en imponerende friskhed hvor æblesyren prikker på spidsen af tungen og vidner om en frisk og mundrensende vin.

Smags- og duftnoterne er klassiske med klare noter af citrusfruget men også et strejf af mineralitet. Disse frugtnoter sammen med den dejlige mineralitet giver alt i alt en meget kompleks vin.

Denne Weisser Burgunder nærmest skriger på at blive serveret sammen med en flok asparges men også god til fisk og kylling.
Pris 94,95 kr.

Riesling

Baron von Maydell Riesling er en Riesling på den helt store klinge.

Smags- og duftnoterne er med klare noter af kvæde og abrikos men også et lille strejf af ananas. Syren er fast og gør vinen til et yderst behageligt bekendskab.
Pris 99,95 kr.

Baden

Baden-regionen strækker sig over 400 km fra Bodensee i syd op til Tauberfranken og er inddelt i ni underområder.

Et stort antal druer udfolder sig på vidt forskellig måde på grund af de forskellige jordtyper og varierende geografiske træk som de 16.000 hektar vinmark byder på. Regionen er også særligt berømt for sine Spätburgunder/Pinot Noir vine.

Faktisk dyrkes halvdelen af alt tysk Pinot Noir i Baden. Tidligere tiders lette og ultra transparente vine er nu forbedret mærkbart ved hjælp af lavere udbytte, længere macerations-tid og brug af fade. Sidste og absolut ikke mindste faktor er klimaændringer, som har betydet , at grænsen for rødvinsdyrkning er rykket længere mod nord i de seneste 20 år. Baden er nemlig det varmeste tyske vinområde bl.a. på grund af en middelhavsbrise, der når den nederste Rhindalen fra Sydfrankrig.