Chateau l'Eperon

Chateau l’Èperon 2018 er en meget vellykket årgang for huset. Den er sammensat af 85% Merlot og 15% Cabernet Sauvignon. Vinen har lagret 6 måneder på egetræsfade hvilket giver et lille strejf heraf i vinen uden dog at være dominerende. Det er frugten som spiller hovedrollen i denne vin og det gør den godt med masser af røde bær. Ligeledes er tanninerne silkebløde og finkornet således at det efterlader munden renset og klar til den næste bid mad der er på vej. Serveringstemperaturen anbefales at ligge på mellem 15-18 grader. Kalvekød, oksekød, lammekød i ren form eller også gerne i form af sammenkogte retter er gode madmæssige sammensætninger til denne skønne Bordeaux.

Pris 99,95 kr.

L'Eclat du Chateau l'Eperon

L'Eclat er sammensat af 80% Merlot / 10% Cabernet Sauvignon / 10% Malbec. Fadlagringen tilføre vinen endnu større dybde og ekstra tannin. I næsen, mørke bær som solbær, brombær, blåbær som spices lidt op med et touch af hvid peber og lidt ristede nødder. I munden genkendes ovennævnte frugt og krydderi noter. Tanninerne er bløde og runde. Eftersmagen er intens og lang.

Pris 149,95 kr. 


Chateau l'Eperon

Chateau l’Èperon er et 20 hektar stort vinslot på højre bred i Bordeaux. Grunden til at højre bred nævnes her er at på højre bred er den bærende drue Merlot hvorimod venstre breds bærende drue er Cabernet Sauvignon. Denne sondring er vigtig når talen falder på Bordeaux. På venstre bred findes kommune navne som Pauillac, Margaux og Saint Estephe m.fl. På højre bred, som vi befinder os på med Chateau l’Éperon, er de mest berømte navne Saint Emilion, Pomerol og Fronsac. Chateau l’Èperon ligger lige uden for grænsen til Fronsac og er derved placeret mellem Fronsac og Saint Emilion. Vinslottets marker er primært tilplantet med Merlot, en noget mindre andel Cabernet Sauvignon og en smule Malbec. En ting som bør nævnes vedrørende ejerne af Chateau l’Èperon er at her læner man sig ikke tilbage i stolen og forsøger at leve af Bordeaux’s, i vinmæssige henseende, uomtvistelige gode renomme, hvilket desværre ofte ses. Nej, her arbejdes der hårdt på at skabe en vin bedre i år end den de lavede sidste år. Ligesom brugen af Malbec i husets top vin må anses for utraditionelt og vel nok også i nogen henseende visionært og nyskabende.