Cuvée Alliance Champagne Brut Tradition

Denne Brut Champagne er en blanding af 65% Chardonnay og 35% Pinot Meunier dyrket i Vertus Premier Cru og Sézanne vinmarkerne. Med sit fine og livlige skum, blomsterbuket, sprøde tekstur og noter af pære og søde krydderier, vil denne champagne blive meget værdsat som aperitif eller til diverse fisk og skaldyrsretter.                                               Pris 299,00 kr.  pr. flaske.

Cuvée Castille Champagne Brut Blanc de Blancs – Premier Cru

Cuvée Castille er lavet udelukkende på Chardonnay hvilket gør den til en Blanc de Blancs. Derud over er her tale om en Premier Cru da druerne udelukkende høstes fra Premier Cru marker i Vertus og Bergères-les-Vertus. En blød og mineralsk champagne med blomster i næsen og smør og brioche i munden.                                 Pris  349,00 kr. pr. flaske.

Cuvée Parallèle Champagne 

Extra Brut – Blanc de Blancs Premier Cru

Cuvée Parallèle er lavet udelukkende på Chardonnay hvilket gør den til en Blanc de Blancs. Derud over er her tale om en Premier Cru da druerne udelukkende høstes fra Premier Cru marker i Vertus og Bergères-les-Vertus. Med kun 3 gr. restsukker er dette en Extra Brut. Østers, kammuslinger, asparges, parmesan, Comté og Époisses.                                                   Pris 375,00 kr. pr. flaske.

Cuvée Les Grandes Terres Champagne Brut Blanc de Blancs – Grand Cru – Millésime 2013

En enestående champagne lavet af Chardonnays fra husets Grand Cru-vinmarker i Cramant og Oiry. Meget aromatisk med aromaer af sødt bagværk, honning og ristede mandler, den er perfekt som aperitif til de særlige fester eller vidunderlig med to lys på et bord. Pris 595,00 kr.  pr. flaske.

Champagne

Det er ikke nogen tilfældighed, at de producerer mousserende vin i Champagne. Regionen ligger så nordligt, at druerne aldrig bliver fuldt modne og laver man stille vin på dem, vil de være udrikkelige. Men omvendt er det netop de ideelle betingelser for fremstilling af mousserende vin, da syre, friskhed og sprødhed er altafgørende for den slags vine - og de egenskaber opnås netop i et køligt klima. I praksis benyttes tre druesorter til at lave Champagne, men lidt flere er lovlige. De tre er Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay, som er henholdsvis to røde og en hvid druesort. Selvom en Champagne er lys, er den altså lavet på store dele røde druer. Der er flere forskellige måder mousserende vin kan fremstilles på. I Champagne hedder den selvfølgelig champagnemetoden. Det ses ofte, at mousserende vine udenfor Champagne, refererer til netop denne metode, hvilket betyder, at de er fremstillet efter samme procedure, men uden at må hedder Champagne.  Klimaet er vigtigt i et vindistrikt som Champagne, der ligger tæt på nordgrænsen for hvor, det er muligt at dyrke ædle vinsorter. Champagne-distriktet er for koldt til at modne druer til noget nær den modenhed, der kræves for at lave vin i andre franske vindistrikter. Vinstokkene i champagnedistriktet vokser på kalkholdige bakker og i dale, som nogle steder rummer flere hundrede meter dybe aflejringer af kalk og kridt. Kalken dræner godt og holder på varmen, så druerne ikke får for meget vand og modner fint på trods af, at klimaet er både koldt og regnfuldt. De store mængder af kalk og kridt i undergrunden giver de bedste champagner den unikke syre og særegne mineralitet, der kendetegner de største vine fra Champagne, og som ikke kan efterlignes noget andet sted i verden.