Punt i

Punt i er lavet primært på Garnacha kun iblandet en meget lille del Syrah. Friske røde bær og et mineralsk udtryk. Medium fyldig. Bløde tannier og en god lang og frisk eftersmag. 6 måneder på fad. Madmæssig er vinen god til f.eks. verdens bedste fast food som godt ristet brød gnedet med først hvidløg og derefter tomatkød for til sidst at toppe med en skive tørret iberico skinke. Grillet svinekød og en god bagt kartoffel med krydreurtecreme er heller ikke en ueffen kombination til Punt i.                            Pris 129,95 kr. pr. flaske.

I Seguit

Vinhusets ældste Garnacha druer, 60 år+, bruges her til at skabe en koncentreret frugtrig vin med eukalyptus noter og masser af mineralske indtryk for ikke at tale om krydderierne som gør vinen super kompleks. 12 måneder på fad men dog 300 liters fade for at balancere fadpræget. Her handler det om det bedste lammekød du kan opdrive eller ditto oksekød. Begge dele gerne serveret med grillede grøntsager som squash, aubergine, asparges og tomater overhældt med en god olivenolie. Ja, tak ;o)   Pris 149,95 kr. pr. flaske.

Cellers Tarroné

Cellers Tarroné er beliggende i den sydlige del af Catalonien nærmere betegnet Terre Alta. Vinhuset er grundlagt af Rafael Solé Pubill tilbage i 1942. Hans ambition var at lave vin udelukkende på druer høstet på hans egen jord. Disse vine skabte snart opmærksomhed og et godt ry. Rafael’s søn, Josè, arvede faderen passion for vin og arbejdede tæt sammen sin far frem til 1990 hvor Rafael dør. Desværre dør Josè selv tre år senere og efterlader en familie i stor sorg og et vinbrug i store vanskeligheder da meget ”know how” forsvinder med far og søn. Men Josè kone Mercedes Llop Galcerà ønsker at ære sin mand og svigerfar ved at føre forretningen videre og det er lykkedes med hjælp fra Antonio Melich Domènech husets mangeårige kældermester. Det er i dag Mercedes og Josè datter Imma som er husets winemaker. Vinene har i dag opnået stor international anerkendelse og sælges over hele verden af passionerede vinimportører. Importører som deler vinhusets passion for det gode glas.

Terra Alta

Terre Alta er det sydligste og højest beliggende D.O. vindistrikt i Catalonien. Midt mellem Tarragona og Valencia lidt tilbage trukket fra havet ligger områdets ca. 8200 hektar i et meget bjergrigt landskab. Her er der store udsving i temperaturne fra dag til nat og fra lavtliggende til højtliggende vinmarker.  Floden Ebro, som også gennemskærer bl.a. vindistrikterne Montsant, Rioja, Somontano, Navarra og Campo de Borja, har dog en udlignende effekt på disse temperaturmæssige udsving.

Oprindelig anså man rødvinene for at være lige så barske som klimaet men med den nyeste teknologi er vinene gradvis blevet mere bløde og en hel del dybere. Og med tilkomsten af Tempranillo og Syrah og med inspiration fra bl.a Priorat og Tarragona har vinene opnået endnu mere berømmelse og spanske top-ønologer anser i dag Terre Alta som et af Spaniens absolutte vinmæssige håb.

Andre druer som bruges i vinproduktionen her er Marcabeo, Garnacha Blanca og Tinta samt Cariñena.