Mas Picosa

40% Garnacha, 30% Syrah, 20% Cabernet Sauvignon & 10% Tempranillo. Røde bær i overflod. Frisk og frugtrig med en vedholdende eftersmag. En vin som er meget anvendelig gastronomisk. Svamperetter, pasta, risretter og lyse kødretter.                                                       Pris 89,95 kr.

Mas Collet

Mas Collet er sammensat af 35% Cariñena, 35% Cabernet Sauvignon og 30% Garnacha. Medium fyldig vin med strejf af violer, kirsebær og blåbær. Ligeledes har den et flot integreret touch af fad og røg. Balancen mellem frugt og syre er styret helt på plads og giver en meget behagelig ”mundoplevelse”. Det hele rundes af af en lang fugtrig eftersmag.

Her har vi en multi anvendelig vin som qua dens medium kraftige udtryk gør sig godt fra krydrede tapas over cassoulet’er til lam, vildt og oksekød. Kunsten ligger i serveringstemperaturen 15-16 grader til tapas/cassoulet – 18-19 grader til kødudskæringerne.
Pris 99,95 kr.

Lasendal

Lasendal er sammensat af 90% Garnacha (60 år gamle)  og 10% Syrah (5-15 år gamle). Medium fyldig vin med mængder af mørke bær, krydderier og vanilje. 9 måneder på 300 ltr. brugte fransk fade. 
Pris 99,95 kr.

Lot Nit De Les Garnatxes

100% Garnacha.                                   Skovbær i duften. I munden jordbær, hindbær og kirsebær. En medium kraftig vin med en flot balance. Paella, varm gedeost, bagt squash og pastaretter.                             Pris 124,95 kr.






Celler de Capcarnes

Celler de Capçanes er fortællingen om en vingård, der ændrede kursen radikalt, og gik fra at være bulk-producent til at være verdenskendt leverandør af kvalitetsvin.
Og så er det også historien om en katolsk landsby, der kom på verdenskortet på grund af en jødisk vin.

Celler de Capçanes (udtales Cap–sar-ness) blev grundlagt som et kooperativ i 1933.
Fem familier gik sammen om at etablere et anlæg, der kunne håndtere store mængder af druer på en økonomisk og effektiv måde.

Fokus var i mange år på bulk-produktion af druer enten med eller uden fermentering.
Verdenskendte Torres havde fået øjnene op for druernes kvalitet, og vinimperiet var i en årrække aftager af druer fra Celler de Capçanes.

I starten af 1990’erne besluttede kooperativets erfarne vinmager Angel Teixido, der også harvde ansvar for vinmarkerne, sig for at fremstille et par tusinde flasker Cabernet Sauvignon.

Tilfældet ville, at medlemmer af Barcelonas jødiske mindretal smagte vinen.
Og i 1995 blev Celler de Capçanes spurgt, om de også kunne producere en kosher-vin.

Dette krævede en investering i helt nyt udstyr.
Ikke alene muliggjorde dette fremstilling af kosher-vin, det lagde også fundamentet for produktionen af små mængder af frugtdrevne vine af høj kvalitet.

På kort tid blev Celler de Capçanes således forvandlet til en seriøs vingård, hvis vine vandt anerkendelse også uden for kosher-verdenen.
Capçanes er fortsat toneangivende i Montsant-området, som vinkritikeren Robert Parker kalder baby-Priorat.

Montsant

Montsant ligger som en krans rundt om nabo-vinområdet Priorat.
Priorat, der var et ukendt område indtil for 35 år siden, er i dag hjemsted for nogle af Spaniens bedste og dyreste vine.

Landsbyen Capçanes ligger godt gemt i Priorat-bjergene, hvor der har været dyrket vin helt tilbage i middelalderen.
Indtil omkring år 1900 var området tæt beplantet med vinstokke, men vin-lusen gjorde stor skade.
I tiden derefter blev kun omkring 20% af de oprindelige vinmarker genbeplantet; primært med den populære Garnacha.

Området ligger 150 kilometer sydvest for Barcelona og bare 20 km fra Middelhavet i et ideelt kystklima.
Montsant fik i 2001 sin egen appellation, DO Montsant.
Rødvine herfra er seriøse, koncentrerede, tørre, kraftige, komplekse og elegante.

Capçanes råder over 250 hektar vinmarker, som ligger i en højde af 150 -550 meter over havet.
Jordbunden består af granit, kalk og “licorella” (som er en mørkebrun skifer, der giver vinene et særligt mineralsk aroma) iblandet lidt ler og sand.
Det er de forskellige jordbundsforhold, som vingården ønsker skal udtrykkes i vinene.

Der produceres primært vine på lokale druer som Garnacha (Grenache), Carinena (Carignan) og Tempranillo, men også internationale sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Shiraz.

Både vinmarker, klima, produktionsudstyr og især den menneskelige ekspertise er på plads hos det spanske vinhus.