Le Maréchal Pinot Gris


Le Maréchal er gæret og modnet på fad. Toast'et noter. Rund og velstruktureret i munden med en lang, kraftfuld og dog slank finish. Stor, tør Pinot Gris som er fremragende til mad.  Det er værd at lade det modne i to til tre år for at lade dets personlighed udvikle sig fuldt ud. Hvidt kød eller endda lammekølle med urter eller fjerkræ i cremet sauce som f.eks. en vol-au-vent.

Francoise Schmitt

I begyndelsen af 1970'erne købte Francois Schmitt et lille vinbrug i Orschwihr i den sydlige del af Alsace. Han opkaldte vinbruget, som på det tidspunkt var på kun 3 hektar, efter sig selv, som det er kutyme i Alsace. Siden hen startede han opkøb af yderligere jord og i 1984 flyttede han vineriet fra midtbyen ud til udkanten af Orschwihr, hvor familien havde bygget et nyt hus med produktionsfaciliteter af en størrelse, som tillod yderligere opkøb af vinmarker.

I 1998 startede Francois' søn Frédéric, efter endt ønolog-uddannelse, med at arbejde side om side med sin far på vingården.

Det er i dag Frédéric og hans hustru Myriam som driver Domaine Francois Schmitt. De har fulgt faderens eksempel og opkøbt yderligere jord, således at Domainet i dag råder over i alt 18 hektar vinmark. Frédéric og Myriam har siden - fra 2005 og frem til 2010 - omlagt hele husets produktion til økologisk drift, hvilket er et udbredt fænomen i Alsace. Men de stopper ikke her og er nu undervejs med at omlægge til biodynamisk drift.

Husets vine er om nogen terroir-præget og afspejler i sandhed, den jord hvorpå vinstokkene gror. Det gælder Grand Cru vinene fra Pfingstberg og Zinnkoepfle, men i lige så høj grad også vinene fra Coteaux du Bollenberg.